Ingezonden brief: realiseer een Muziekkiosk in plaats van een ‘Worstenhemel’

Wie vanmorgen de ingezonden brief in Dagblad De Limburger las zag dat er, met de titel: Dag van de stad, verbazing geuit werd over de Worstenhemel. Het zoveelste duidelijke signaal dat dit plan (een podium op het dak van de worstenkraam) behalve verbazingwekkend ook, van meet af aan, de nodige gefronste wenkbrauwen en daarbij gelach en verbazing oplevert. Sowieso na vele jaren vertraging en uitstel op uitstel kan het er beter niet meer van komen.

De ingezonden brief ligt precies in de lijn zoals Hart-Leers het al vaker voorstelde: realiseer een mooie, mobiele muziekkiosk -waarvan heel de stad kan profiteren- in plaats van een worstenhemel op het dak van de worstenkraam. Bij activiteiten in Hoensbroek, op de Heerlerbaan of in Heerlerheide kan dan ook daar deze verplaatsbare kiosk ingezet worden. Zo blijft het initiatief allerminst beperkt tot het stadscentrum en kent de kiosk een optimale inzet en gebruik.

Muziekpodium ‘De Worstenhemel’ zou ondertussen overigens al tig keren gerealiseerd zijn. Alsmaar komt het er niet van. Wie weet (ver)loopt het, als het daadwerkelijk er toch nog van zou komen, wel hetzelfde als bij een ander ‘geesteskind’ van de bedenker en oppert de gemeente Heerlen nadien, net zoals zij het onlangs in de begroting voor volgend jaar deed, ‘Prioritaire opgave: impuls aan levendigheid in het Maankwartier’. 

Hart-Leers: ‘Laat deze gekkigheid aan Heerlen voorbij gaan. Kies liever, zodra het er daadwerkelijk van komt, voor een mobiele variant waarvan vele verenigingen en organisatoren allen (op termijn) gebruik kunnen maken. Van wielerronde tot schuttersfeest, carnaval tot muziekfestival en kerstevenement: een fraai vormgegeven, goed bruikbare, mobiele muziekkiosk kan er, stuk voor stuk, een steentje aan bijdragen. Het (b)lijkt een stukken beter alternatief dan ‘een Worstenhemel’…’