Jaar na jaar meer bezoekers voor ‘Akerstraat in kaarslicht’

Posted by | december 24, 2012 | Nieuws
Harmonie Sint Bernadette

De historische stadsbegraafplaats op de Akerstraat in Heerlen centrum mag jaar na jaar op meer aandacht en interesse rekenen. Historische wandelingen, een boek waarin de geschiedenis beschreven wordt, een televisiereportage en ‘last but not least’ de jaarlijkse kaarsjesavond op 23 december. Gisteren was het weer zover en ondanks de regen die vele lichtjes doofde werd het weer een sfeervol succes. De al maar groeiende groep vrienden van de begraafplaats was van de vroege middag tot ‘s avonds ‘in de weer’ terwijl er gedurende de hele dag en avond volop belangstelling voor dit sfeervolle initiatief was.

Het jaarlijkse kerstconcert van harmonie Sint Bernadette trok ruim 150 luisteraars. Stuk voor stuk trotseerden ook zij de regenbuien en luisterden aan de hoofdingang van deze historische stadsbegraafplaats naar het mooie, sfeervolle kerstconcert. Dit jaar werd ook de oude kapel, de plek waar de begraafplaats zijn oorsprong vindt,  met vele kaarsen uitgelicht. Een waar indrukwekkend lichtschouwspel was het resultaat. ‘Sprookjesachtig’, zo omschreef een van de bezoekers het treffend.

De vrienden van de begraafplaats hadden ook dit jaar weer hun handen vol om de kaarsjes brandende te houden. Wonderwel lukte dat ondanks de diverse regenbuien. De gemoedelijke en gezellige onderlinge sfeer, de grote interesse en het echte kerstgevoel dat velen voelden waren er vast en zeker de aanleiding ervoor dat ook dit jaar weer diverse spontane aanmeldingen om ‘vriend van de begraafplaats’ te worden binnenstroomden.

Vrienden van de historische stadsbegraafplaats aan de Akerstraat: ‘Harmonie Sint Bernadette, familie Gulikers waarvan Rene beheerder van de stadsbegraafplaats is, Bewonersraad Heerlen centrum, Vrouenraets Uitvaartzorg  en de vele helpers en ondersteuners: hartelijk bedankt voor jullie hulp, inzet en steun. Het was weer prachtig en indrukwekkend. Samen hebben we het ook dit jaar weer voor elkaar gekregen.’

Fijne kerstdagen allemaal!