Komt Primark nu wel of niet naar Heerlen?

Posted by | januari 18, 2013 | Nieuws

De vakwethouder wist dinsdagavond jl. (tijdens de raadscommissievergadering) te vertellen dat Primark een bindend huurcontract ondertekende. Een contract waarmee de gekende modeketen zich aan het Schinkelkwadrant (voormalig winkelcentrum ‘De Plu’ e.o.) verbind. Sinds vrijdag jl. bleek zij hiervan reeds op de hoogte. Tot op heden volgt echter, helaas, geen bevestiging en/of andere reactie door Multi/Plu cv en of Primark. Dat terwijl de vastgoedwereld wel van zich laat horen.

‘Primark tekende ook een contract met ons’, zo klinkt het uit de markt. Een contract om naar voormalig winkelcentrum ‘De Bongerd’ te komen. Een stuk met de nodige ‘mitsen en maren’ en kennelijk volop andere ontsnappingsmogelijkheden. Daarbij geeft men vanuit de vastgoedwereld aan dat Primark inmiddels ook zelf (zeer recent) bevestigde geen geldig huurcontract met betrekking tot een komst naar Heerlen te hebben afgesloten.

Hart-Leers: ‘Het lijkt ons goed om duidelijke (en eenduidige) informatie te hebben en hierover geen tegenstrijdige berichten te ontvangen. Hoe moeten we de tegenberichten precies duiden? Kan het zijn dat de vakwethouder zich achteraf gezien wellicht toch enigszins vergist heeft? Indien ja, dan is het zaak om deze misvatting natuurlijk zo snel mogelijk publiekelijk recht te zetten, toch?’