Laat Heerlen Primark bewust aan zich voorbij gaan?

Posted by | juli 04, 2012 | Nieuws

Vandaag ontving de Heerlense politiek een brandbrief van de Stichting Meyer & Meyer Foundation. De heer Nico Meyer laat daarin weten dat de reële kans bestaat dat de winkelformule Primark, door toedoen van het stadsbestuur, aan Heerlen voorbij gaat. Daarin meldt de stichting ook stilstand in het Heerlense winkelgebied te bespeuren en dat daardoor een verdere leegloop en achteruitgang van de binnenstad in het verschiet ligt. 

Concreet blijken er plannen te zijn om Primark in het gebied Schinkelkwadrant -II- te vestigen. Het Heerlens college van burgemeester en wethouders lijkt daar echter faliekant op tegen. In meegezonden correspondentie aan de raadsleden laat de Stichting Meyer & Meyer Foundation weten goede contacten met Primark te onderhouden en daarbij reeds vurig gepleit te hebben voor een vestiging in Heerlen. 

Nu Heerlen klaarblijkelijk niet inging op het voorstel om Primark in London te bezoeken en zich aldaar te overtuigen van deze winkelformule schets de Stichting Meyer & Meyer Foundation een reëel scenario dat Primark zich niet in Heerlen maar in Roermond of Aken vestigt. Een scenario waarbij de Heerlense binnenstad een trekker van grote omvang aan zich voorbij ziet gaan. 

Hart-Leers vraagt het college om tekst en uitleg naar aanleiding van het omvangrijke schrijven van de Stichting Meyer & Meyer Foundation en informeert daarbij tevens naar welke contacten er op dit moment lopen. Concrete contacten om Primark een plek in Heerlen te geven. Hart-Leers wil tevens weten wat -in deze- reeds ondernomen is en, wellicht, nog in de steigers staat.