Leegstandscarrousel hartje Heerlen draait op volle toeren

Posted by | September 19, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Met 30% leegstand in hartje stad (Bron: gemeente Heerlen en Provincie Limburg) stuwt de leegstand in het stadscentrum de gemiddelde leegstand van de hele stad behoorlijk fors omhoog. Dat de ‘leegstandscarrousel’ op volle toeren draait maakt ook bijgaande foto duidelijk.

Eens nader kijkend naar uitzendbureaus in het stadscentrum is het volgende zichtbaar:

Tempo Team verkleinde behoorlijk fors en liet daarmee volop ruimte aan de Akerstraat achter, pal naast elkaar liggende uitzendbureaus aan de Raadhuisstraat vertrokken terwijl ietsje verderop een volgende ‘op verhuizen’ staat. Randstad verhuisde van het voormalige Hema pand naar nieuwbouw pal er tegenover om vervolgens daar met 2/3 te verkleinen. Iets waarna Flexpoint introk en ietsje verderop leegstand achterliet. Waarbij, om de carrousel draaiende te houden, Wonen Zuid naar het oude Hema pand verkaste en leegstand op de Geerstraat achter liet. Net zoals de Ing Bank verhuisde naar het oude Postkantoor en een nagenoeg gelijke ruimte aan de Geerstraat -leeg- achter bleef.

Flexwerken, thuiswerken, steeds meer contacten via mail en telefoon: stuk voor stuk redenen ervoor dat steeds meer ruimte vrij komt en de vraag naar ruimte daalt. Er is aanbod te over.

Binnenkort verhuist kledingwinkel H&M vanuit het Corio Centre naar voormalig V&D. Alhoewel men dan nagenoeg in oppervlakte verdubbelt staat vervolgens winkelruimte in het Corio leeg en is bovendien nog volop ruimte in voormalig V&D beschikbaar. Gaat hartje Heerlen – Geleen centrum achterna en ligt vandaar een ware leegstandswoestijn in het verschiet?! Laten we hopen van niet. Alhoewel de huidige toestand op velerlei fronten al zeer geruime tijd meer dan alarmerend is….