Mijnwaterproject met 60.000 euro omzet zoekt investering van 30 Mln.

Inmiddels verdwenen al zo’n 18 Mln. euro in het Mijnwaterproject. Een project dat tot op heden een omzet van ca. 60.000 euro per jaar oplevert. Bestaande afnemers, CBS en de Weller woningen in Heerlerheide, werden aangevuld met het APG en de Arcus Campus. Die laatste 2 leveren echter hun eigen overschot aan warmte aan het Mijnwater leidingnet en zijn daarmee dus feitelijk leveranciers in plaats van klanten. Tot 2017 zoekt het Mijnwaterproject nu een investering van 30 Mln. en mikt het daarbij op 27 klanten.

Zijn in 2017 48 Mln. euro in het Mijnwaterproject verdwenen of komt het niet zover? Welke ‘investeerder’ koopt zich daadwerkelijk in dit project in?

De inkomsten blijven achter en de klanten blijven uit. Heerlen brengt dit project nu in een bedrijf onder. Gebeurt dat om zichzelf tegen komend onheil te beschermen om gelooft ‘de stad’ er nog steeds in? Het gekende warmtepompen systeem, daarvan is het Mijnwaterproject immers feitelijk een afgeleidde, is beproeft en succesvol. Of het hiervan afgeleidde Mijnwaterproject dat uiteindelijk ook word staat in de sterren geschreven. Als die vele miljoenen gemeenschapsgeld in warmtepompen gestoken waren en men daarbij dieper geboord had was het project met nagenoeg 100% zekerheid zeker en vast een groot succes geworden. Nu blijft het afwachten en kost het daarbij handenvol geld.

Ook in dit geval, het lijkt in Heerlen gewoonte te zijn, waren weer diverse belangrijke stukken ‘geheim’ en vandaar niet voor eenieder in te zien. Geheim blijken, zodat u het weet, : Business Case Mijnwater 2.0, Rapport Second Opinion BC Mijnwater en Reactie op Second Opinion BC mijnwater.