Molenberg trekt aan de bel: hoe zit het met onze pinautomaat en busverbindingen

Posted by | september 02, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Nadat vannacht meermaals het alarm van de pinautomaat aan de Kerkraderweg afging werd deze prompt gesloten. Alhoewel de buurt al meermaals contact had met de bank lijkt het erop dat de pinautomaat verdwijnt. Daarbij leeft in de wijk ook de vraag of ‘verdwenen buslijnen’ weer terug komen. De Molenberg trekt aan de bel.

Wijkbewoners hadden contact met de bank om daarmee te bereiken dat de pinautomaat behouden bleef. Vanwege dit initiatief kreeg een zeer betrokken buurtbewoner voor diens inzet zelfs een fraai boeketje bloemen van de bank. Dat de pinautomaat nu kennelijk toch verdwijnt lijkt haaks op wat men verwacht. Ook opperde de buurt een alternatieve locatie voor de machine mocht de huidige plek niet meer voldoen. Nu sinds vandaag de situatie drastisch lijkt te zijn verandert is de buurt zeer benieuwd naar de reactie van de bank. Daarbij (b)lijkt het laatste nieuws dat de automaat niet alleen buiten werking is gezet maar zelfs al vanaf aanstaande maandag verwijdert wordt.

Ook de buslijnen zijn een onderwerp van discussie in de wijk. Hoe zit het met onze busverbinding die verloren ging? Krijgen wij en onze buurtgenoten de busverbinding weer terug en kunnen dan ook ouderen weer op de bus rekenen?

Hart-Leers had wat de pinautomaat betreft de afgelopen tijd veelvuldig contact met de wijk en is vandaar verbaast dat de pinautomaat per maandag verwijdert lijkt te worden. Dit verdient tekst en uitleg van de bank en daarbij wederom heel snel samen kijken naar alternatieven om de pinautomaat te behouden. In de nabije wijken Meezenbroek en Douve Weien zit (of zat) men nagenoeg in hetzelfde schuitje.

Wat de busverbinding betreft hadden we afgelopen week nog contact met Provinciaal Gedeputeerde Mackus. Deze verwees onze vragen nagenoeg direct naar zijn vervoersdeskundige door waarbij de toezegging volgde dat we aankomende week antwoord ontvangen.

Tot op heden leek het erop alsof de signalen vanuit buurt naar bank resultaat opleverden. Of dit plotseling nu toch niet zo is blijkt na spoedig contact met de bank. Wat de busverbinding betreft zijn we erg benieuwd naar de reactie die Provincie Limburg aanstaande week geeft.