Naslagwerk over historische begraafplaats Heerlen brengt lokale geschiedenis in beeld

Posted by | juni 10, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Als hij eens geen rondleidingen door de binnenstad of over de begraafplaats aan de Akerstraat geeft is Heerlenaar Jan Teunissen veelvuldig te vinden in het archief van Heerlen. Speuren en naslaan hoe de zaken daadwerkelijk zaten levert zijn nieuwe boek over de historische begraafplaats aan de Akerstraat op. Een duimendik naslagwerk dat de lokale geschiedenis van Heerlen -en vele Heerlenaren- met tekst en beeld inzichtelijk maakt en daarmee deze fraaie parkachtige laatste rustplaats als het ware tot leven brengt.

Maar liefst 256 pagina’s in A4 formaat, in een zeer beperkte eerste oplage van 100 exemplaren, kwamen onlangs van de drukker. Fraai voorzien met vele foto’s en heel veel achtergrondverhalen over de vele Heerlenaren die op de Akerstraat hun laatste rustplaats vonden neemt kwieke tachtiger Jan Teunissen eenieder bij de hand en voert hen door de geschiedenis van onze stad.

Hart-Leers: ‘Wij zien uit naar een spoedige officiële presentatie van dit belangrijke naslagwerk waarbij auteur Jan Teunissen tekst en uitleg geeft over zijn in noeste arbeid tot stand gekomen tijdsdocument voor en over Heerlen. Een indrukwekkende prestatie waarmee het verleden van onze stad duidelijk in beeld gebracht is en -wellicht nog veel belangrijker- is vastgelegd voor toekomstige generaties’.