Ook de kleine successen tellen mee

Posted by | January 30, 2012 | Nieuws

Voordat winkelcentrum ’t Loon verzakte en de sloop volgde stelde Hart-Leers vragen over de fietsenrekken aan de voorzijde van ‘t winkelcentrum, de rekken bij de ingang van supermarkt Albert Heijn. Deze fietsenstalling werd intensief gebruikt en vandaar was het er vaak een ware chaos. Reden: te weinig fietsenrekken waardoor fietsen (veelal met fietstassen) vaak niet naast elkaar konden staan. Een bijkomend probleem was dat men zijn of haar fiets, met gevulde fietstassen, aan de achterzijde over een stang moest tillen.   

Hart-Leers wordt over allerlei grote en kleine kwesties benadert en laat het vervolgens niet bij ‘begripvol luisteren’ maar onderneemt passende actie, zo ook in deze.

Inmiddels is men druk doende met de wederopbouw van winkelcentrum ‘t Loon en dus achtte Hart-Leers raadslid Alfons Koning Bastiaan het moment rijp om, tijdens de recente raadscommissievergadering Leef Omgeving, wederom vragen te stellen. Ook stelde hij daarbij de plek van de invalidenparkeerplaatsen aan de orde.

De gemeentelijke afdeling Beheer en Onderhoud gaf Alfons daarop de toezegging dat het aantal fietsenrekken, binnen nu en een aantal maanden (wegens levertijd), uitgebreid wordt en dat de stalling bovendien, zeer waarschijnlijk, verplaatst zal worden. Ook  de invalidenparkeerplaatsen worden verplaatst naar de directe omgeving van het liftgebouwtje. Centraler op het parkeerdek dus.

Een ‘klein succesje’ waarmee veel regelmatige bezoekers van ’t Loon erg blij zijn zo vernam Alfons persoonlijk nadat hij de diverse vragenstellers over de behaalde resultaten informeerde.