Parkeren studenten bij sportvelden Welten samen aanpakken en… oplossen!

Posted by | November 01, 2016 | Nieuws, Vanuit de fractie

De parkeervoorzieningen rondom de voetbalvelden in Welten blijken ook ideaal voor het parkeren van auto’s van Arcus en Zuyd studenten. Helaas gaat het regelmatig mis en kost dat vervolgens behoorlijk wat geld. Vind daar een werkbare oplossing voor klinkt het vanuit de technische mensen van de naastliggende voetbalclubs Weltania en Eikenderveld.

Overdag, als er geen wedstrijden of trainingen zijn, worden de parkeerplekken optimaal gebruikt door studenten die met hun auto ‘naar school’ komen. De parking is een makkelijk toegankelijke plek valkbij hun opleiding en vele malen beter dan ‘een auto in de wijk’ en een extra parkeerprobleem voor omwonenden.

Technische mensen van de beide omliggende voetbalclubs laten weten met lede ogen aan te zien dat er bij tijd en wijlen boetes van (tot) 99 euro uitgedeeld worden terwijl er voor dergelijke parkeerproblematiek oplossingen te vinden zijn. Her en der wat extra verharding, weer op plekken laten parkeren waar dat voorheen gebruikelijk was en noem maar op. Oplossingen uit de praktijk waarmee hoge boetes uitdelen voorkomen kan worden.

Hart-Leers ging ter plekke en sprak met diverse betrokkenen. Hart-Leers: ‘Wij vragen burgemeester en wethouders om met passende, werkbare aanpassingen en oplossingen te komen. Dit is een kwestie die met en beetje goede wil van beide zijden gemakkelijk een prima oplossing krijgen kan. Een kwestie van denken en… doen. Wij leggen het college enkele vragen voor, wijzen op deze kwestie en vragen hen zowel met de technische mensen van de voetbalclubs als met de parkeerders samen tot een goede oplossing te komen.‘

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA