Programma actiedag ‘Voor de Molens’ van door wateroverlast zwaar getroffen Oliemolen en Caumermolen Heerlen

Vrijwilligers van diverse initiatieven ten gunste van de door zware wateroverlast getroffen Heerlense Caumermolen en Oliemolen hebben zojuist het programma van de actiedag afgerond. Zondag aanstaande zal, in hoofdlijnen, het volgende plaatsvinden om en nabij de Oliemolen en Caumermolen terwijl -ter plekke bij ‘t Bakkes van Welte- de verse gebakken vlaaienverkoop, van een 100-tal Limburgse vlaaien, is.

  • Vanaf 10.30 uur tot 16.30 uur: wandeling, grotendeels langs de waterstroom waar langs de ellende verliep, van Oliemolen naar Caumermolen (en andersom) met, bij de startpunten, digitale informatie over de waterbekkens langs/bij de waterloop
  • 15.00 uur: bekendmaking (voorlopige) opbrengst lege flessenactie van Linde (8) & Jart (4)
  • Vanaf 10.30 uur (voor de Molen) verkoop koffie & vlaai (afkomstig van de Bakkers van ‘t Bakkes va Welte)
  • Vanaf 13.00 uur start verkoop ter plekke gebakken vlaaien bij ‘t Bakkes va Welte (bereikbaar via parkeerterrein naast de Plus te Welten gelegen aan De Doom)
  • Van 10.30 uur tot 16.30 uur verkoop van doosjes ‘overstromingsmodder’  
  • Gedurende het gehele programma (naar gelang beschikbaarheid) tekst en uitleg en ‘rondleiding’ ter plekke bij de getroffen molens
  • Van 10.30 uur tot 16.30 uur, via donatie ter plekke, mogelijkheid tot symbolische ‘adoptie’ van dakpannen, bestrating en noem maar op ter ondersteuning en herstel van Oliemolen en Caumermolen.

‘Voor de Molens’ brengt verschillende lokale initiatieven bijeen tot steun van de zwaar getroffen monumenten Caumermolen en Oliemolen en diens bewoners. Kom en doe ‘een duit in het zakje’ om een zo snel mogelijk herstel van de zwaar getroffen monumenten te bespoedigen. Op diverse plekken, zowel bij de Molens als bij ’t Bakkes, bestaat de mogelijkheid tot het uiten van uw steun en doen van een donatie.