Ruim 1850 m2 leegstand -pal onder Stadskantoor Heerlen- ideaal voor ‘speeltuin binnenstad’

Posted by | May 20, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Met de koop van het stadskantoor aan de Geleenstraat kocht de stad ook de al geruime tijd lege, omvangrijke winkelruimte er onder. Heerlen kent een leegstandsverordening waarbij pandeigenaren leegstand langer dan een half jaar moeten melden om vervolgens samen naar oplossing en invulling te kijken. Ook Heerlen is een van die pandeigenaren. Mede vandaar is het de hoogste tijd om wat te doen.

Tijdens een infomeel gesprek met de wethouder opperde Hart-Leers om de leegstaande winkelruimte (Geleenstraat 21) in te zetten ten gunste van de stad. De ruimte ligt er startklaar bij, de stad is eigenaar, alle voorzieningen zijn aanwezig terwijl het plan luidt om begin volgend jaar te gaan slopen.

Stel deze grote ruimte midden in de stad gewoonweg open voor initiatieven. Laat er bijvoorbeeld een groot tijdelijk verkeerpark komen. Een verkeerstuin waar naar hartenlust geskelterd kan worden en men daarmee –spelenderwijs- de ruimte tijdelijk invult. Voeg er een ‘limonadecafé’ en/of kunstig midgetgolf parcours aan toe en zie daar: de stad is een tijdelijke ‘pop-up’ attractie rijker.

Laten we het (hopelijk grote) succes van een dergelijk initiatief delen liet Hart-Leers de wethouder joviaal weten. De ruimte bekijken, openstellen voor attractieve zaken die iets toevoegen aan de stad en Heerlen daarmee, weliswaar tijdelijk in dit geval, een stukje aantrekkelijker maken…