Super Game Amusement verruilt binnenstad voor Van der Valk Heerlen

Posted by | July 24, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Uit een besluit van burgemeester en wethouders van ongeveer 2 weken geleden blijkt dat het college toestemming geeft voor een verplaatsing van Super Game Amusement. Daarmee verplaatst het begin dit jaar aan NovoGaming verkochte Limburgse speelautomatenbedrijf diens -reeds jaar en dag in het stadscentrum gevestigde- amusementshal vanuit hartje Heerlen richting het momenteel in afbouw zijnde vernieuwde Van der Valk Heerlen aan de rand van de stad.

Met een oppervlakte van ongeveer 1000m2 vergroot Super Game diens huidige locatie van ongeveer 350m2 met nagenoeg een factor 3. De huidige locatie Akerstraat 19 staat overigens al enige tijd ‘te huur’. Vandaar dat te verwachten viel dat Super Game een andere locatie op het oog had. Met de verkoop van Super Game aan NovoGaming kwam ook de bovenliggende kantoorruimte vrij. Ook die ruimtes zijn aldus beschikbaar voor verhuur laten diverse vastgoedwebsites weten.

Met de aanstaande verplaatsing van Super Game Amusement blijft in Heerlen centrum enig en alleen de Fair Play vestiging in ‘De Klomp’ over. Of dit echter lange tijd zo blijft lijkt ongewis.

Uit het besluit van burgemeester en wethouders valt namelijk af te leiden dat een aanvraag voorligt voor een spiksplinternieuwe speelautomatenhal in het Maankwartier. Burgemeester en wethouders onderzoeken daarvoor de mogelijkheden blijkt uit het collegebesluit van dinsdag 11 juli jl.