Wanneer komt Heerlen parkeerbelofte ’t Loon na

Posted by | April 10, 2013 | Nieuws

Op Hart-Leers na stemde de gehele gemeenteraad voor invoering van betaald parkeren in de avonduren bij winkelcentrum ’t Loon. Daarnaast zou gesproken worden over het verlagen van het parkeertarief naar 1,50 per uur. Zelfs vanaf 8 uur ’s morgens moeten bezoekers van ‘t Loon nu betalen. Betalen tot en met de laatste winkel sluit. Verlaging van het parkeertarief kwam sindsdien niet meer ter sprake.

De parkeergarage van het winkelcentrum zag het aantal bezoekers met ca. 50% afnemen terwijl straatparkeren bij het winkelcentrum, net zoals in de rest van de binnenstad, alleen maar duurder werd. Het parkeertarief helpt het winkelcentrum alles behalve de goede weg op. Ook onderhandelingen met Qpark (eigenaar van de parkeergarage aldaar) lijken vooralsnog vruchteloos.

Het enige dat de eigenaar van de parkeergarage weet aan te bieden zijn kortingskaarten die de aanwezige ondernemers (tegen het volle tarief) mogen aankopen. 1 euro korting na betaling van 1 euro.

Hart-Leers: ‘Het is hoog tijd dat politiek Heerlen inziet dat parkeerbeleid onze stad maakt of breekt. Bezoekers van ’t Loon die in de avonduren moeten betalen barsten niet onregelmatig in woede en verbazing uit ‘wat is hier aan de hand, welke vorm van geldklopperij heeft Heerlen nu weer doorgedreven?!’. Politiek Heerlen beloofde de tarieven te verlagen maar is daarover nu muisstil. Terwijl Qpark simpelweg aanbiedt dat de ondernemers van ‘t Loon parkeerkorting dan maar zelf volledig voor hun rekening nemen terwijl bij Qpark nagenoeg de helft van de garage leeg staat… ‘