Wethouder wist ‘het’ sinds vrijdag maar vertelde ‘het’ pas dinsdagavond

Posted by | januari 16, 2013 | Nieuws

Nadat wij ons publiekelijk -via onze website- afvroegen of met het niet doorgaan van het Schinkelkwadrant (de deadline van 1 februari bleek immers onhaalbaar) ook de komst van Primark passé was trokken diverse politieke partijen aan de bel en maakte de wethouder gisteravond openbaar sinds vrijdag jl. te weten dat er een getekend huurcontract tussen Multi vastgoed en Primark is. Een huurcontract waarmee Primark zich aan het Schinkelkwadrant te Heerlen centrum verbind.

Waren er naar aanleiding van onze publicatie geen vragen gesteld dan had de wethouder dit op korte termijn niet openbaar gemaakt zo liet zij weten. ‘Het nieuws dat Primark, een winkelketen die naar verluidt een modewinkel van 6000m2 in hartje Heerlen openen wil, definitief voor Heerlen koos schreeuw je van de daken, toch?!’, zo reageert Hart-Leers. Nu de wethouder gisteravond ook aangaf dat Primark er liever het zwijgen toe doet en er liever geen ruchtbaarheid aan geeft vragen we ons af waarom de wethouder eerder zweeg en nu alsnog haar zwijgen verbreekt.

Louter en alleen de insteek ‘we willen u optimaal informeren’ geldt niet. Immers: het nieuws was reeds sinds vrijdag jl. bij haar bekend.

Wij hopen (en ijveren daar al geruime tijd voor) dat Primark inmiddels daadwerkelijk voor Heerlen koos en dat de contracten er ook werkelijk zijn en dit dossier niet net zoals het stadslandbouwproject verloopt. Een project waarbij de wethouder eerder ook repte over getekende contracten maar uiteindelijk een van beide ondertekenaars niet ingeschreven was bij de Kamer van Koophandel.

Hart-Leers verwacht nu tevens op korte termijn bevestiging door de (grotendeels) eigenaar van het Schinkelkwadrant (Multi/Plu CV) en/of door Primark. Dit belangrijke nieuws mag immers van de daken geschreeuwd worden, toch?