23 december: ‘Begraafplaats Akerstraat in kaarslicht’

Posted by | December 20, 2011 | Nieuws

Op vrijdag 23 december a.s. vind ‘begraafplaats Akerstraat in kaarslicht’ plaats. Vanaf 17.00u. tot en met 19.00u. zijn de voorbereidingen hiervoor in volle gang waarna tussen 19.00u. en 20.00u. vele honderden kaarsen (en fakkels) deze historische stadsbegraafplaats zullen verlichten.


Bovendien zal harmonie Sint Bernadette om 19.00u., bij de kerstboom aan de hoofdingang, een heus (mini)kerstconcert geven.


De in 2009 spontaan georganiseerde kaarsenavond verword langzamerhand tot een jaarlijkse traditie. Een traditie waarover ‘de vrienden van de begraafplaats’, die samen succesvol actievoerden om deze gekende begraafplaats te heropenen, de regie voeren .  De plechtige heropening vond begin 2011 plaats waardoor een wens van vele Heerlenaren in vervulling ging. 


‘Net zoals vorig jaar hopen wij dat weer velen begraafplaats Akerstraat in kaarslicht komen bezoeken. Breng ook van thuis uit een of meerdere kaarsjes mee en draag op die manier actief bij aan dit sfeervolle gebeuren’.


Aanstaande vrijdagavond 23 december is eenieder van harte welkom op de begraafplaats aan de Akerstraat te Heerlen centrum. De organisatie raad u van harte aan om ook het (mini)kerstconcert van harmonie Sint Bernadette te komen beluisteren. Ook het concert start om 19.00u. en maaktdaarmee deze sfeervolle lichtjesavond compleet.