310 (!) jaar lidmaatschap: Stadsschutterij Heerlen huldigt 6 jubilarissen

Posted by | januari 19, 2019 | Nieuws, Vanuit de fractie

Vandaag, daags voor Sint Sebastianusdag, huldigt Stadsschutterij Heerlen -de oudste nog actieve vereniging van onze stad- 6 jubilarissen. Samen hebben zij maar liefst 310 (!) jaar lidmaatschap -met inzet voor Heerlens oudste vereniging- volbracht.

Met een officiële receptie waarbij de jubilarissen in het zonnetje gezet worden start vanavond een feestelijke bijeenkomst in de vaste stek en thuishaven van Sint Sebastianus.

2 maal vader en zoon vieren ieder hun 60 en 40-jarig lidmaatschap terwijl de Generaal, een van de gekende boegbeelden, 60-jaar Stadsschutterij op diens naam schrijven mag en de Kapitein (bd) zijn 50-jarig jubileum viert. Vaste waarden waarop de vereniging steevast bouwen en rekenen mag.

Met een groot compliment zullen de zeer gewaardeerde leden vandaag in het zonnetje gezet worden waar na de receptie in een gezellige Limburgse feestavond over gaat.

Als kers op de taart volgt morgen de jaarlijkse Sint Sebastianus dag waar -na de heilige mis in de Pancratiuskerk- oud leden herdacht worden op de historische stadsbegraafplaats aan de Akerstraat en de dag met een gezellig samen zijn in het verenigingslokaal, in het zicht van de schietboom, afgesloten wordt.

Bezoek voor meer informatie => www.stadsschutterij-heerlen.nl