Achtergehouden brief in 3-voud naar gemeente gestuurd

Posted by | July 11, 2011 | Nieuws

De brief van de eigenaar van het gemeentelijke stadskantoor, een brief die door de wethouder bewust achtergehouden werd, blijkt in 3-voud naar de gemeente Heerlen te zijn gestuurd. Een exemplaar is aan de gemeentesecretaris gericht, de beiden andere aan het college van burgemeester en wethouders en aan de gemeenteraad. 

De enveloppe van de brief gericht aan de gemeenteraad is inmiddels ‘boven water’. Ook blijkt dat slechts 1 van de 3 brieven bij de gemeente Heerlen ingeboekt staan i.c. de brief aan de gemeentesecretaris.

Nu blijkt dat maarliefst 3 brieven verstuurd werden en er wel geteld 1 (na navraag van Hart-Leers) boven water kwam vinden wij deze kwestie steeds ‘spannender’ worden. Waar zijn de andere twee brieven gebleven en waarom is er wel een enveloppe gericht aan de gemeenteraad maar ontbreekt de daarbij behorende brief?

Momenteel zoekt de gemeente Heerlen, op verzoek van Hart-Leers, uit waar de andere twee brieven gebleven zijn en waarom deze ruim een week nadat deze officieel ontvangen werden nog steeds niet ‘boven water zijn’.Hart-Leers:  ‘Nu er volgende week  een extra raadscommissievergadering over het Mijnwaterproject plaatsvindt lijkt het ons voor de hand liggend dat dan ook deze kwestie (het bewust achterhouden van een brief gericht aan de raad) op de agenda staat. Wij willen tekst en uitleg over dit ‘mysterie’ en openlijk met de desbetreffende wethouder hierover in discussie. Deze hele kwestie is erg slecht gevallen, de gehele gang van zaken is ronduit onacceptabel‘