Actievoerders zetten straat ‘te koop’ vanwege DNO plannen gemeente Heerlen

Via bijgaande advertentie https://link.marktplaats.nl/m1623267025 staat de Voskuilenweg ‘te koop’. Een vast en zeker ludieke actie van bewoners die actie voeren tegen de geplande vestiging van de Dag- en Nachtopvang (DNO). Een opvang voor 30 zorgmijders: zware drugs- en drankverslaafden merendeels met grote psychische problemen. Een plan van de gemeente Heerlen dat van meet af aan op veel weerstand van uit de buurt stuit.

Met het ophangen van een groot spandoek en bevestigen van een tekstbord met duidelijke uitleg zetten omwonenden hun acties voort. 

‘Ongelofelijk dat onze buur van nummer 12, verpleeghuis Bergweide, dermate tekort gedaan wordt en diens plannen om een dependance op de door de gemeente ingepikte locatie -vanwege een DNO- doorkruist worden. Te gek voor woorden dat Heerlen eerst nagenoeg een jaar druk doende was om de drugsopvang naar Heerlerheide te verhuizen en toen plotsklaps, als donderslag bij heldere hemel, voor het voormalige Broederklooster koos. De plek waar Bergweide al sinds 2018 mee in de weer is. Iets waar de gemeente volledig van op de hoogte was.’ klinkt het boos van uit de buurt