Aod op Nuj: meefeesten in hartje Heerlen

Posted by | november 10, 2015 | Nieuws, Vanuit de fractie

In hartje stad, op het Pancratiusplein, is het niemand de afgelopen dagen ontgaan. Er werd druk gebouwd aan het feestterrein van Aod op Nuj. Een grote witte parasol hangt boven het plein, het podium staat en alles is feestelijk aangelicht en met een geluidsinstallatie versterkt. Vanaf 17 uur gaat Aod op Nuj, de 10 van de 11e, van start! Vandaag begint het carnavalsseizoen vanuit hartje Heerlen. Een ‘virus’ dat zich over de hele provincie (en tot ver daarbuiten) verspreid.

Jaren geleden startte Aod op Nuj heel bescheiden vanuit café ’t Fieljaal. Enkele enthousiaste Heerlenaren met een groot hart voor carnaval vierden daar een nieuwjaarsfeestje omdat het carnavalsjaar van start ging. Steeds meer kwamen kijken en vierden mee. Van een ‘bescheiden feestje’ werd Aod op Nuj alsmaar groter en groter. Zo groot zelfs dat het hele Pancratiusplein al jaren nodig is om alle Aod op Nuj vierders een plekje te kunnen geven.

Feest in hartje stad, genieten van vele bekende carnavalsartiesten terwijl de toegang gratis is. Een dik compliment aan de organisatie die het jaar na jaar weet klaar te spelen om dit prachtige feest op poten te zetten. Alaaf!