Asbestsanering hartje Heerlen roept vragen op

Posted by | August 16, 2012 | Nieuws

Stomverbaasd keken de ondernemers van de Dr. Poelsstraat toen vanmorgen, in hun straat, mannen in witte pakken liepen en er roodwitte linten met de tekst ‘gevaar asbest’ hingen. ‘Wat is hier aan de hand, wij weten van niets’, klonk het meermaals. Tussen het winkelend publiek liepen asbestsaneerders in witte pakken inclusief luchtmasker voor hun gezicht. Het gebied blijkt afgezet met hekken (voorzien van wit zeil) en er hangen linten met de tekst ‘asbestgevaar’.

Na de eerste verbazing en contact met politie en gemeente gaf Heerlen aan dat alles volgens de normen verloopt. Vervolgens meldde zich de opzichter van het bedrijf bij de omliggende bedrijven en verstrekte informatie. De gemeente Heerlen blijkt te hebben verzuimd, zo vernam Hart-Leers, om via brieven omwonenden en ondernemers te informeren. Informatie waarna de opzichter verdere uitleg  geven zou zodra men met de werkzaamheden startte.

Het bedrijf werkt volgens de strengste normen zo bleek. Vooraf informeren is echter een regelrechte must. Te meer omdat onlangs, zelfs meermaals, grote beroering rondom asbestvondsten (en saneringen) ontstond.