Besprekingen toekomst Royal theater liggen even stil

Posted by | oktober 28, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Omdat JT bioscopen met man en macht werkt aan de opening van een nieuwe bioscoop in Eindhoven liggen de besprekingen over het Royal theater Heerlen even stil bleek gisteravond tijdens de maandelijkse raadscommissievergadering. Het lijkt nu wachten totdat eind dit jaar weer een gesprek op gang komt. Ondertussen blijft de toekomst van het roemruchte Royal filmtheater ongewis.

Het onderzoek dat de toekomst van het Royal theater in kaart moest brengen (en in de periode 2009 – 2011 zou zijn uitgevoerd) is ondertussen nog steeds niet gevonden. De wethouder liet daarover gisteravond weten te hopen dit stuk voor de volgende raadscommissievergadering ‘boven water’ te hebben.

Naast JT bioscopen wordt er kennelijk ook gesproken over het verkassen van Filmhuis de Spiegel naar het Royal en de naastliggende Maxim en Rivoli theaters. Hoe dat in praktijk vorm zou kunnen krijgen is een grote vraag. Het Filmhuis ontvangt jaarlijks circa 100.000 euro subsidie terwijl het Royal complex de gemeente Heerlen circa 20.000 euro per maand kost…