Betaalbaar parkeren Spoorsingel groot succes

Posted by | January 23, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

Hart-Leers kan een ‘hiep, hiep, hoera’ nauwelijks onderdrukken: alle parkeerplekken aan de Spoorsingel zijn prima in gebruik sinds het parkeertarief er goed betaalbaar geworden is. 3 euro voor een dagkaart heeft ervoor gezorgd dat de voordien grotendeels ongebruikte parkeerplekken nu prima gebruikt worden. Jarenlang hiervoor ‘de blaren op onze tongen praten’ en voorstellen doen voor zeer betaalbaar parkeren (indien mogelijk liefst kosteloos of via een ‘blauwe zone’) begint langzaamaan vruchten af te werpen. Hiep, hiep, hoera… eindelijk!

Beelden zeggen meer dan woorden. Bijgaande foto’s bewijzen het: in plaats van vele leegstaande parkeerplekken zijn deze nu goed gevuld en prima in gebruik. Omdat ‘de stad’ er zelf geen reclame voor maakte deed Hart-Leers het, als service naar en aan bezoekers van de stad, met veel plezier. ‘Weet u dat u de hele dag voor 3 euro kan parkeren op de Spoorsingel?’ lieten wij ons met grote regelmaat, te pas en te onpas, ontvallen. Zie hier het resultaat.

Dit succes smaakt naar meer. Nu het begin gemaakt is -en al enige tijd prima functioneert- zouden ook parkeerplekken zoals de parkeerplaatsen achter winkelcentrum ‘t Loon op een dergelijke manier gebruikt moeten worden. Betaalbaar parkeren (daarvoor ietsje verder lopen) tegen een goed betaalbaar dagtarief.

Hart-Leers: ‘Wij zetten onze activiteiten voor goed betaalbaar parkeren, ‘blauwe zones’ en overal waar mogelijk -gratis parkeren- graag en met verve voort. Zeker nu de resultaten van onze jarenlange inzet hiervoor, eindelijk, zichtbaar vruchten beginnen af te werpen. Dit smaakt naar meer en is een prima stimulans om vol te houden en door te gaan!’