Bezoek op Carnavalsdinsdag Lichtstoet Heerlen

Posted by | februari 16, 2015 | Nieuws, Vanuit de fractie

Tientallen deelnemers en jaar na jaar meer toeschouwers

Alweer vele jaren geleden (1997) begon de huidige Lichtstoet Heerlen als Der Truuktoch. Een geweldige manier om nog een keer je mooie carnavalswagen en indrukwekkende andere carnavalscreaties aan het publiek te tonen. Een laatste keer feestelijk verlicht door de straten van Heerlen trekken voordat het carnavalsseizoen voorbij is. Het begon met een handje vol wagens, klein maar ook toen al oergezellig. Der Neu Generatie, die Der Truuktoch bedacht, droeg de organisatie van deze fraai verlichte carnavalsstoet in 2004 over aan Organisatie Lichtstoet Heerlen. Zij organiseren sindsdien, jaar na jaar weer, de alom bekende fraai verlichtte, Lichtstoet Heerlen.

Nog nooit van Lichtstoet Heerlen gehoord? In dat geval hebt u een prachtig carnavalsevenement gemist. Fraai verlichtte carnavalwagens, sjiek uitgedoste groepen, einzelgänger en ga zo maar door. Zij nemen met vele tientallen optochtnummers deel. Hun fonkelende lampjes, tot grootse lichtshows aan toe, bieden een carnavalsspektakel dat ongekend is.

Jaar na jaar groeit het aantal deelnemers van deze stoet. Zoveel dat menigeen inmiddels spreekt van de nachtoptocht van Limburg.

Natuurlijk is Lichtstoet Heerlen ook dit jaar weer vrij toegankelijk. De organisatie weet namelijk, met veel inzet en enthousiasme, het mogelijk te maken dat Heerlen -en vele bezoekers vanuit de gehele regio- kosteloos kunnen genieten van Lichtstoet Heerlen. Jong en oud trekt -feestelijk verlicht- door hartje Heerlen. Uit heel Zuid-Limburg vinden deelnemers hun weg naar hartje stad. Lichtstoet Heerlen is vandaar een evenement dat met stip in menig agenda staat.

Kom op Carnavalsdinsdagavond kijken en genieten. Neem gerust ook zelf lampjes mee. Zo wordt het kleurrijke lichtspektakel immers nog feestelijker.

De officiële start van de stoet staat op Carnavalsdinsdag om 20.11u. gepland. De route begint op de Geleenstraat en verloopt via het Pancratiusplein langs de Pancratiusstraat richting Bongerd en Markt naar de Saroleastraat. Bezoek voor meer informatie: www.lichtstoetheerlen.nl

Fijne carnavalsdagen allemaal en graag tot ziens tijdens Lichtstoet Heerlen.

33e 22d