Bezorgen ‘lekkages stationsomgeving’ Heerlen een volgende peperdure kostenpost

Wie in de Jumbo supermarkt onder het Maanplein komt ziet er, met regelmaat, emmers staan die lekkagewater opvangen. In de parkeergarage onder het Stationsplein staat, reeds van meet af aan, een kruiwagen om lekwater op te vangen. Water dat er uit het plafond druppelt.

Met de peperdure ‘lekkageoplossing’ onder het Corneliusplein Heerlerheide staat Hart-Leers ‘een kostbare geschiedenis’ nog heel duidelijk bij. Is in de directe stationsomgeving iets vergelijkbaars aanstaande en gaat ook dit probleem Heerlen -wederom- fikse financiële schade opleveren?

Onder het Maanplein buffert men (regen)water om daarmee de kostbare Honingbomen aldaar van water te voorzien. Het plein is openbaar en (b)lijkt van de gemeente Heerlen terwijl onder het Stationsplein een grote parking ligt met er boven openbare ruimte. Ruimte tevens in gemeentelijke handen.

Daar waar ‘het lek’ te Heerlerheide met 100.000 Euro extra investering voorkomen had kunnen worden leverde dit uiteindelijk een grote extra kostenpost van maar liefst 1,7 miljoen Euro op. Kosten ten laste van de stad.

Met lekkages onder het Maan- en Stationsplein vreest Hart-Leers voor kostbare gevolgen.

  • Wat is de concrete stand van zaken;
  • wie gaat (per wanneer?) wat ondernemen?

Zo wil Hart-Leers tijdens de aanstaande raadsvergadering (woensdagavond aanstaande) weten.

Vandaar agenderen wij het punt voor het aanstaande vragenuur.

Hart-Leers: ‘Nu ook de vertragingskosten Maankwartier nog steeds niet openbaar zijn lijkt het alles behalve op het einde van het peperdure megaproject. ‘Een gevalletje waterschade’ (b)lijkt het volgende hete hangijzer te worden…’