Bouwplan Schinkelkwadrant: gemeente en Primark verlengen enkele maanden

Naar aanleiding van het nieuws dat het bouwplan De Plu/Schinkelkwadrant/Schinkelpassage verkleind wordt stelde Hart-Leers gisteravond een reeks raadsvragen (bijlage). Wat is de feitelijke betekenis van het plan verkleinen? Heeft verkleining gevolgen voor het realiseren van zowel een gemeentelijk stadskantoor als een Primark aldaar?

Uit beantwoording bleek dat Heerlen al op 11 november geïnformeerd werd over het verkleinen van het plan. Desondanks duurde het tot vorige week donderdag, 27 november, voordat politiek Heerlen er lucht van kreeg. Waarom werd de gemeenteraad niet direct geïnformeerd en moest politiek Heerlen het nieuws uit een vakblad voor vastgoed vernemen vraagt Hart-Leers zich af.

6 dagen nadat de Raad van State wereldkundig maakte ‘groen licht’ te geven voor het complete bouwplan melde de projectontwikkelaar al aan Heerlen het plan te willen verkleinen. Groot nieuws dat Heerlen om de een of andere reden ‘onder de pet’ hield.

Eind volgende week voert de wethouder overleg met de projectontwikkelaar achter het plan. Nu al beschikt de stad over een ‘artist impression’ van hoe het allemaal zou kunnen uitzien. Hart-Leers benadrukte richting burgemeester en wethouders om na afloop van dit gesprek geïnformeerd te willen worden over de inhoud (en het verloop) er van en ook kennis te willen nemen van de ‘artist impression’ van het inmiddels verkleinde plan. De wethouder zei daarop toe dat nog dit jaar te zullen doen.

Zowel Heerlen als Primark blijken inmiddels een aanvullende overeenkomst gesloten te hebben waaruit blijkt dat de bestaande deadline van 1 januari met enkele maanden verschoven is liet de wethouder weten…

vragenuur Roel Leers 02122014