Campagne voeren op de fiets

Posters brengen, naar afspraken, debatten en andere bijeenkomsten gaan: het kan gemakkelijk met de fiets.

Het ‘koffie uurtje’ -om tafel in winkelcentrum Zeswegen- leverde een ‘spervuur’ van vragen op. Vragen over allerlei zaken en vele onderwerpen. ‘Hoe ziet Hart-Leers dit, wat vinden jullie van dat?’ Het uur vloog om en de tafel bleef constant bezet. Zelfs na afloop gingen de gesprekken vrolijk door waarbij het mooi was dat menigeen deze mogelijkheid aangreep om persoonlijk in gesprek te gaan of iets voor te leggen.

Zo hoort dat: erop af, je laten zien en de drempel naar politiek Heerlen verlagen. Regelmatig komen Hart-Leers politici in Nico’s winkel te hartje Zeswegen. Deze keer was het bezoek wat officiëler. Het bleef desondanks even spontaan als altijd.

discussie-streetwise

Na snel nog wat posters te hebben afgegeven stond gisteren ook de leegstandswandeling op het programma. Een wandeling die onderbroken werd voor een interessante (en zelfs bij tijd en wijle erg pittige) discussie bij Streetwise Heerlen aan de Oranje Nassaustraat. De leegstand achter de gevels interesseert veel mensen om er eens een kijkje te nemen. Waarom bijbouwen als er al zoveel leegstand luidt de stelling van Hart-Leers. Beter renoveren dan ‘voor oud vuil’ achter laten. Renoveren en herbestemmen!

leegstandswandeling

Het oude beddenhuis van het ziekenhuis was zo’n plek die de leegstandswandeling aandeed. Het uitzicht is er adembenemend in een enorm gebouw waar men zich in een andere wereld waant. Wat is de toekomst van een dergelijk gebouw of blijkt uiteindelijk alleen slopen een optie? Het zien van de vele ruimtes bracht velen op diverse gedachten over een mogelijke toekomst ervan. Ook dat is de bedoeling achter deze wandelingen, wandelingen die wij met enige regelmaat houden. Laten zien wat er is en mensen voor het bestaande interesseren.

Nu weer snel op de fiets en op naar de volgende afspraak!