Carnavalesk cadeau: Vee & Dee tijdens Aod op Nuj verrast met grote lichtreclame V&D Heerlen

Posted by | november 11, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Vorig jaar, op carnavalszaterdagmorgen, vond -stipt om 11 uur- ‘V&D blijft in Heerlen’ plaats. Het carnavalsduo Vee & Dee (Peter Vincent en Rob Dijcks) verschenen plots op het balkonnetje van de voormalige V&D en gaven daar een daverend verrassingsoptreden. Op dat moment werd de kiem gelegd om hen met het V&D logo te verrassen en daarmee V&D aldus letterlijk in Heerlen te houden. Zo gezegd zo gedaan. Gisteravond, tijdens het Vee & Dee optreden met Aod op Nuj, werd de daad bij het woord gevoegd.

Enkele weken geleden werd, met een enorme hoogwerker, de grote V&D lichtreclame van het voormalige gelijknamige winkelwarenhuis te hartje stad verwijdert. Heerlenaar Hub Meessen (Mobile Live) filmde het geheel en maakte er een leuke, vlotte ‘korte film’ van. Vervolgens werden de letters opgeslagen in een nabij gelegen winkelpand en wachtten daar hun definitieve bestemming af.

Gistermiddag ontfermde carnavalsvereniging De Eekheuere zich over de immense letters, gaven deze een flinke poetsbeurt en togen er vervolgens (aan het begin van de avond) letterlijk mee door hartje stad richting Aod op Nuj. Vervolgens werden, in vol ornaat, -op het moment dat Vee & Dee het podium betrad- de letters ‘in stelling gebracht’ en toog de goed gemutste delegatie van De Eekheuere richting podium. Nadat het eerste nummer voorbij was verschenen plots een heel aantal carnavallisten met de grote, witte V&D letters op het podium en werd prompt het gemaakte filmpje op het grote televisiescherm getoond.

Met een blij verrast carnavalsduo Vee & Dee werd vervolgens het optreden vlot voortgezet waarna beiden hun initialen direct in het hart sloten en spontaan in het optreden verwerkten. De Eekheuere haalden ondertussen allerlei carnavaleske gekkigheden met de letters uit: liepen er -op het podium- de polonaise mee, gaven ze letterlijk ‘een draai’ en lieten het logo op en heen en heen en weer sjoenkelen. Gezelligheid alom.

Peter Vincent liet inmiddels weten zijn grote letter al een mooie plek bij het huis gegeven te hebben waarna Rob Dijcks zich ietsje daarna liet ontvallen nog goed aan het zoeken te zijn naar waar zijn D een mooie plek krijgen zal.

Aod op Nuj, pandeigenaar (en al diens hulpvaardige medewerkers), Hub Meessen (Mobile Live) en De Eekheuere geweldig bedankt voor jullie op en top enthousiaste medewerking. Vee & Dee heel veel plezier met jullie grote logo en… houdt V&D in ere.

Filmpje: https://www.facebook.com/aodopnuj/videos/1904984656208345/

Foto’s met dank aan: https://www.facebook.com/Vastelaovesartiestenoetlimburg/