Carnavalszaterdag: Ut Balkon va Sjpassemig presenteert ware Heerlense (carnavals)artiestenparade

Posted by | februari 08, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

Vorig jaar vond op carnavalszaterdag het ludieke V(ee) & D(ee) blijft in Heerlen plaats. Zingend en wapperend met een hele grote V&D vlag verscheen het Heerlense zangduo Vee & Dee op het balkonnetje pal boven de oude V&D hoofdingang. Het was dermate leuk dat op diezelfde plek, met Halfvasten, Ut Balkon va Sjpassemig plaatsvond.

Een heel aantal carnavalsartiesten gaven daarbij acte de préséance waarna direct afgesproken werd dat er dit jaar zeker en vast een vervolg kwam. Welnu, aanstaande carnavalszaterdag is het zover en treed een waar 11-tal aan rigtige Heelesje carnavalsartiesten voor u op.

Het allereerste Balkon va Sjpassemig is er niet meer. Na de grote verbouwing aldaar is optreden er helaas niet meer mogelijk. In goed overleg met de zeer daadkrachtige ondersteuner van dit kleurrijke initiatief, Jeroen Arons, werd echter heel snel duidelijk dat de eerste verdieping van zijn muziekzaak, Arons Muziek, een perfecte locatie biedt. Op carnavalszaterdag vind aldus op die plek (Saroleastraat nummer 3, hartje Heerlen) vanaf kort voor tot tijdens de Kinderoptocht -Ut Balkon va Sjpassemig- plaats.

Na het daverend succes van vorig jaar werd de geheel uit vrijwilligers bestaande organisatie dit jaar wederom enorm blij gemaakt met een hele reeks van ‘lokale muzikale aanmeldingen’. Een ruim 11-tal aan stuk voor stuk echte Heerlense carnavalsartiesten geeft ‘acte de préséance’ en zullen, in willekeurige volgorde, hun Sjpassemiger carnavalskrakers voor u ten gehore brengen.

Vanaf de eerste verdieping van Arons Muziek worden aldus een hele reeks carnavalsoptredens gegeven. Achter de wijd geopende ramen zal vanaf een knus podium (verstrekt) geluid geplaatst waarmee Ut Balkon va Sjpassemig wederom ‘professionele vormen’ aanneemt.

Op carnavalszaterdag, vanaf circa 13 tot en met 14 uur, vinden er vele optredens van een breed scala aan rigtige Heelesje carnavalsartiesten plaats. Een uniek, ludiek en razend enthousiast ontvangen initiatief viert dit jaar zijn 2e editie. Met ‘muziek op niveau’ en de Kinderoptocht die pal onder Ut Balkon va Sjpassemig voorbij trekt is dit vast en zeker het recept voor een onvergetelijk carnavalsfeest. Toegang gratis!