Dankjewel Wintertijd

Een voorspoedig Nieuwjaar starten met het afronden van een prachtig evenement. Wintertijd Heerlen draait aanstaande zondag diens laatste dag en mag met recht een alom gewaardeerde attractie & traktatie voor Heerlen (en omgeving) genoemd worden. Een dankjewel voor Wintertijd Heerlen dat in de afgelopen weken (tot en met zondag aanstaande) diens 2e editie beleeft.

Met het schoolschaatsen voor basisschoolleerlingen werd direct de juiste toon gezet. Gezellig en sportief samen veel plezier beleven middenin je eigen stad. Roetsjen op de grote ijsglijbaan maakt het plaatje compleet om vervolgens met vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes, mama, papa, opa, oma, oom en tante, neefjes en nichtjes (zelfs vaker meer dan eens) terug te keren.

Wie de afgelopen weken in hartje stad vertoefde beleefde er volop sfeer en gezelligheid. Mooie Kerstversiering en andere passende aankleding maakten het plaatje ‘af’. Van curlen tot glijden, schaatsen en genieten van velerlei optredens op diverse plekken, een Kerstmannenloop tot en met oliebollen verkoop ten bate van het Toon Hermanshuis. Volop te doen voor klein en groot in een sfeervolle binnenstad.

Met Wintertijd Heerlen slaat Heerlen, net zoals vorig jaar, wederom de juiste toon aan. Een toon die ons stadshart, eerlijk is eerlijk, broodnodig heeft en met Wintertijd als eindejaar cadeau -ook dit jaar weer- gekregen heeft.

Van Gospelconcerten en het bezoeken van de imposante Kribbe in de Pancratiuskerk tot en met een gezellig Kerstdagprogramma voor eenieder die er zin in had. Goed betaalbare Wintertijd ‘deals’ op het internet tot acties voor diegenen met een ietwat kleinere beurs. Eenieder kan bij Wintertijd terecht en… deed dat in grote getalen.

Liep je, bijvoorbeeld, van Pancratiusplein naar de Bongerd dan hoorde je er van Venloos dialect tot hoog Hollands om over de vele Duitsers -en zelfs diverse anderstaligen- die hartje stad wisten te vinden nog te zwijgen.

Ook diverse gemeenteraadsleden namen ‘een paar uurtjes’ plaats achter de ticketkassa en zagen ook daar een bonte kleur aan enthousiaste mensen aan zich voorbij trekken. Van Heerlenaren die de binnenstad weer eens met grote regelmaat bezochten tot Duitstalige buren die het ‘toll und gemutlich’ vonden.

Apetrots op Wintertijd -en met het daarmee verzilveren van een van de vele kansen ten bate van onze stad- ja dat zijn we.

Mede vandaar zal Hart-Leers tijdens de eerste raadsvergadering van dit jaar -hopelijk samen met zoveel mogelijk collega raadsleden- een raadsmotie indienen om ervoor te zorgen dat Wintertijd een mooie, lange toekomst in ons stadshart beleven kan en zal. Daarbij vragen we burgemeester en wethouders om niet alleen binnen korte termijn, zoals gebruikelijk, te evalueren maar ook om actief met de organisatie ‘de koppen bijeen te steken’. Dit om samen nadrukkelijk te bekijken waar overal mogelijkheden aanwezig zijn om Wintertijd Heerlen een nog mooiere en betere toekomst in en voor onze stad te geven en daarbij duidelijk in kaart te brengen hoe Heerlen hierbij actief kan assisteren.

Wintertijd Heerlen laat de stad vanaf de ochtend tot in de avond bruisen, brengt gezelligheid en sfeer. Stuk voor stuk belangrijke zaken die hartje stad heel goed gebruiken kan en de stad aldus hartstikke goed doen. Dankjewel Wintertijd!