De 10e van de 11e: Aod Op Nuj van café ‘t Fieljaal en Pancratiusplein naar… Schouwburgplein

Posted by | november 09, 2016 | Nieuws, Vanuit de fractie

Wie herinnert zich het prille begin van Aod op Nuj i Heele? Het begon ooit allemaal in café ’t Fieljaal aan het Pancratiusplein. Een, toen nog, relatief kleine groep carnavalsgekken vierde daar de overgang van het oude naar het nieuwe carnavalsjaar. Dat feest werd alsmaar groter en groter totdat er nu, jaar na jaar weer, duizenden mensen op af komen en het podium bij het -met een grote ‘parachute’ overdekte- Schouwburgplein vol staat met de ene carnavalsgrootheid na de andere. Morgenavond, de 10e van de 11e, is het weer zover: om 18 uur start Aod op Nuj i Heele, toegang gratis!

Met tegenwoordig maar liefst zo’n 7500 bezoekers groeide Aod op Nuj van klein, intiem feestje uit tot een ware parel voor de stad en omstreken. Gratis en voor niets te bezoeken passeert de fine fleur van de Limburgse carnaval de revue. De beide rasechte Heerlenaren Rob Dijcks en Roger Scheurs presenteren deze kleurrijke avond die dit jaar, na vele jaren Pancratiusplein, op het Schouwburgplein (officieel Burgemeester van Grunsvenplein genaamd) plaatsvindt. Het grote plein biedt ruimte te over om er weer een oergezellige Heerlense avond van te maken.

Complimenten en respect voor Aod op Nuj zijn overigens zeer terecht. Met een enorm risico, immers er komen nog al wat kosten bij kijken, organiseert de stichting die achter dit kleurrijke evenement schuil gaat alweer vele jaren deze ware carnavaleske topper. Hun enige inkomstenbron: sponsoren en de drankjes die u er drinkt. De toegang is immers gratis.

Morgenavond laat een kleurrijk Heerlen zich vast en zeker weer van z’n allerbeste kant zien. Veel plezier allemaal, Heele Alaaf!

Bezoek voor meer informatie: www.aodopnuj.nl