Diep rood gekleurd directeur Heerlen Noord (loonschaal 16) blijkt gevonden

Wie waren de leden van de selectiecommissie die unaniem tot dit besluit (bijlage) kwam? Waren hierbij ook de burgemeester, die eerder door de (programma)directeur Heerlen Noord naar voren geschoven werd (en er onlangs nog een donkergele kaart van ontving)? Hij is immer voorzitter Heerlen Noord en samen met wethouders De Beer en Clemens (partijgenoot en lijsttrekker) namens de gemeente lid van die alliantie. Net zoals ook voormalig, plots vertrokken, wethouder Braeken.

‘Komt uit het gebied en (her)kent de problematiek’. Waarbij ‘zijn partij’ -die de afgelopen 20 jaar prominent de stad bestuurt- het, onder andere, niet voor mekaar kreeg om op te lossen waarvoor het programma Heerlen Noord opgetuigd is. Dat belooft wat.

Een ‘communistisch roerganger’ als voorganger -‘op de barricaden’- voor een project met een beoogde duur van 25 jaar waarvoor, let wel, het budget vanuit Den Haag nog afgevinkt moet worden. 

‘Wie kort bij het vuur zit warmt zich het best’ en/of ‘Een zinkend schip verlaten’? 

Maak direct duidelijk dat deze functie en prominent politiek actief zijn in onze stad -per direct- niet samen gaan als je vanaf april over een behoorlijk deel van de stad (ambtelijk) ‘de scepter zwaait’. 

Kon starten niet eerder omdat in maart verkiezingen zijn? Wie zal ’t zeggen. 

Ps. Op de vraag die we (meermaals) stelden wat loonschaal 16 (genoemd in vacature Heerlen Noord) precies inhoudt bleef het stadsbestuur ons een antwoord schuldig…