Droom van Mijnspeel- en ontmoetingstuin De Rollebollebult (Zeswegen Nieuw-Husken) komt bijna uit

Posted by | augustus 06, 2016 | Nieuws, Vanuit de fractie

Nog zo’n 10.000 euro moet bij elkaar gesprokkeld worden om de droom van een heuse Mijnspeel- en ontmoetingstuin De Rollebollebult uit te laten komen. Een fraai plan geënt op de mijngeschiedenis van onze streek en in dit geval, dat spreekt voor zich, met name van de wijk Zeswegen Nieuw-Husken die daarin, als mijnzetel, een belangrijke plek kende.

Een uitdagende en veilige ontmoetingsplek voor jong (en oud) dat is wat het speeltuinbestuur voor ogen heeft en graag in praktijk brengt. Met circa 4000 bewoners (en meer dan 40 nationaliteiten) is het een kleurrijke wijk waarbij de speeltuin een verbindende schakel wil zijn. Iets dat overigens in diverse speeltuinen met succes in praktijk gebracht wordt. Spelen verbroedert, levert goede sociale contacten op en brengt mensen -van groot tot klein- bijeen.

Met nog zo’n 10% (er is dus al een flinke brok werk verzet) van de totale kosten te gaan doet de speeltuin een beroep op sponsoren en alle anderen die het fraaie plan een warm hart toedragen. Daarvoor bieden de initiatiefnemers vele mogelijkheden al vanaf ‘enkele tientjes’ tot een veelvoud daarvan. Alle mogelijkheden worden benut om de laatste horde te nemen en het plan werkelijkheid te laten worden.

Hart-Leers: ‘Dit verdient een duit in het zakje waarvoor ook wij onze vakantiekas -met plezier- eens grondig bekijken’.  

Bezoek voor meer informatie: www.speeltuinrollebollebult.nl

image001-2