Een kleurrijk bezoek aan de carnavalsloods

Posted by | February 23, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Nergens in onze stad worden zoveel carnavalswagens gebouwd als in de grote carnavalsloods op de grens van Heerlen, Heerlerheide en Hoensbroek. Nu de eerste optochten voor de deur staan gaat het om de laatste loodjes. Hart-Leers ging ook dit jaar weer op bezoek en proefde de unieke sfeer.

De ene naast de andere wagen staat opgesteld in de grote loodsen op het industrieterrein. In een gedeelte staan wagens die (dit jaar) niet verandert worden terwijl in het grote gedeelte de wagens staan die van begin af aan nieuw opgebouwd worden. Frames maken, technisch vernuft aanbrengen tot verlichting voor de Lichtstoet aan toe… het is allemaal te vinden in het kloppend hart van wagenbouwend Heerlen.

Bittere kou hoefden de bouwers dit jaar gelukkig niet te lijden. Dat was in voorgaande jaren wel anders.

Donderdagavond vond de jaarlijkse feestavond in de loods plaats. De verenigingen zetten dan ook hun bouwers in het zonnetje terwijl men samen ‘eentje drinkt’ en zingt. Cultuur puur dat is carnaval. Een grootste uiting van creativiteit, gratis voor eenieder te bewonderen. Met onze vrolijke carnavalsposter dragen wij graag bij aan het gezellige volksfeest dat voor de deur staat. Onze complimenten aan al die creatievellingen die de hele stad e.o. binnenkort weer van hun kunnen laten genieten.

carnavalsposter