Even voorstellen: kandidaten 11 tot en met 22

Posted by | februari 09, 2014 | Gemeenteraadsverkiezingen, Nieuws, Vanuit de fractie

Onlangs maakte Hart-Leers zijn kieslijst openbaar. Met 34 kanjers van kandidaten gaan we de verkiezingen in. De eerste 10 kandidaten werden onlangs al kort aan u voorgesteld, nu volgen de kandidaten 11 tot en met 22.

Op plek 11 staat Jan Bos. Als carnavallist in hart en nieren stond Jan ook in 2010 al op deze markante plek. Dit jaar had Jan het in zijn spaarzame vrije tijd extra druk vanwege de uitgave van het jubileumboek. Een kleurrijke uitgave die met woord en afbeelding 66 jaar (6×11) bestaan van de stadscarnavalsvereniging in beeld brengt. Plek 12 is voor Nico Rorik. Met zijn winkel, de JN shop, in hartje Zeswegen is hij meer dan eens het middelpunt van de buurt. Of het nu gaat om de jaarmarkt die hij op z’n naam schrijft of het dit jaar voor de eerste keer georganiseerde gezellig samen zijn op het plein. Wat Nico oppikt zet hij om in actie. Is er iets aan de hand, moet er iets gebeuren samen met Hart-Leers wordt er werk van gemaakt. De afgelopen jaren heeft dat al meer dan eens tot goede resultaten geleid. Samen met Hart-Leers wil Nico zijn signaalfunctie vanuit het hart van de buurt voortzetten zodat de stem van Zeswegen en omgeving goed gehoord blijft.

Anja Lavalle staat op plaats 13. Als nieuwkomer in onze partij is Anja echter geen onbekende. Zo was er de afgelopen jaren meermaals informeel en spontaan contact. Soms over het Maankwartier maar ook over hele andere zaken. Anja volgde, net zoals Leon Fiddelaars, de cursus voor aanstaande raadsleden en gaat vandaar met een extra goede basis richting verkiezingen. Plek 14 is voor Theo Hendriks. Wie kent hem niet als generaal van de Stadsschutterij of als postbode die dagelijks kind aan huis was totdat hij vorig jaar met welverdiend pensioen ging. Theo zit vol energie en wil zeker nu hij gepensioneerd is zijn tijd nog meer inzetten in het belang van onze stad.

Loes Rosmuller is onze 15e kanjer. Als moeder kent zij het onderwijs van binnen en van buiten. Niet alleen van langs de kant maar ook met haar handen uit de mouwen in de ouderraad. Zeggen waarop het staat en doen wat je zegt. Loes wordt gevolgd door Marij Dovermann. In Heerlen en ver daarbuiten gekend als uitbaatster van guesthouse Number 16. Dat verklaard ook meteen haar plek op de kieslijst. Marij weet veel over onze stad en gaf bijvoorbeeld ook stadsrondleidingen. Net zoals 4 jaar geleden blijft Marij een vaste waarde binnen de partij. Een Heerlense die haar plek 16 om meer dan een reden dubbel en dik verdient.

Marktkoopman Cor Gubbels staat op plek 17. Voor dag en dauw is hij met groente en fruit in de weer. Dat doet Cor inmiddels al 10-tallen jaren waarbij zijn kramen nagenoeg dagelijks op de markt in hartje stad te vinden zijn. Ook sportief staat hij z’n mannetje en is al jaren een van de motoren bij Sporting Heerlen. Dat Hart-Leers een echte partij van tussen de mensen is bewijst Peter Snel die Cor op plek 18 volgt. Ook hij is al jarenlang marktkoopman en zet nagenoeg dagelijks -als bloemenman- de bloemetjes buiten. Op de kop van de Sarool staat Peter met zijn bloemen en geeft, net zoals Cor, kleur aan de stad. Iets wat beiden delen met onze partij.

Kim Bosch-Linders bekleedt, als jonge enthousiaste Heerlense, plek 19. Als moeder dagelijks in de weer met haar beide jongens. Samen met haar man deelt ze niet alleen de passie voor carnaval maar zijn zij ook drijvende kracht achter stichting Cultbier. Een stichting die de biercultuur een warm hart toedraagt en daarvoor jaarlijks een erg gezellig bierfestival organiseert. Plek 20 bekleed Jos Bogman. Jos is een van de kartrekkers bij de Prinsengarde en gekend al duizendpoot in de horeca. Van muzikale sfeerbrenger tot een goed verzorgd drankje, Jos krijgt het met gemak voor mekaar. Met een verantwoordelijke functie bij VDL/Nedcar heeft Jos momenteel de touwtjes bij de gemeente Sittard-Geleen in handen. Uitdagingen zet hij om in succes en ook dat verdient bewondering.

Marc van der Erf staat op plek 21. ‘Handen af van Heksenberg!’ prijkt al maandenlang, spandoekbreed, op de voorgevel van zijn (door Marc zelf gebouwde) huis. De voetbalclub is nagenoeg zijn achterbuurman en de voorzieningen in zijn wijk daar moet zeker een gemeente van af blijven is kort gezegd zijn insteek. Hij deelt het belang van zijn Heksenberg en onderneemt samen met Hart-Leers actie. John Bischops, kandidaat nummer 22, is de man waarmee wij actie voerden voor het behoudt en heropenen van speeltuin Molenberg. John denkt in oplossen en aanpakken. Kan iets anders, moet het beter? John legt er de vinger op en gaat ermee aan de slag. Mensen samenbrengen om zijn wijk en de stad te verbeteren is een van zijn successen. Hart-Leers was daarbij al meer dan eens zijn partner.

Binnenkort volgt een korte presentatie van onze kandidaten 23 tot en met 34…

Alle kandidaten