Feestweekend: Heerlen viert grandioze LVK finale en Euregionaal Gardetreffen

Posted by | februari 10, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Het feest, de voorpret, begon al geruime tijd geleden. Hartje stad is vanavond in de ban van de LVK finale die in het grote feestpaviljoen -pal voor de stadsschouwburg- gehouden werd. Niet een maar zelfs 2 kandidaten uit onze stad dongen mee voor het winnen van de LVK bokaal. Meestemmen, om hen daarmee extra veel punten te laten behalen, was daarbij natuurlijk een ware ‘must’.

Duizenden carnavallisten maakten vanavond live -in onze stad- de finale mee. Daarnaast stond op het Pancratiusplein een groot scherm (met live verbinding) en zijn ook de vele omliggende cafés vast en zeker een erg gezellige plek om het feest aldaar te (ver)volgen.

Zodra alle kandidaten opgetreden hadden was het tijd om te stemmen. Pal achter onze Heerlense kandidaten staan en hen met onze stem een heel eind de goede richting op helpen leverde met name Miserabel een hele goede score op.

Herriemenie Miserabel en Paul & Leo waren onze beide Heelesje kandidaten. Houdt die Bertha Paulissen trofee niet alleen op het podium van het feestpaviljoen. Zorg er voor dat deze prijs, dit jaar, in onze stad blijft leek welhaast het motto. Met een dik verdiende 3e plek voor Herriemenie Miserabel was dat nota bene -op een haartje na- nog bijna gelukt ook!

De eerste prijs ging uiteindelijk naar Hulsberg. Dik verdient voor een prachtig, kleurrijk, zeer carnavalesk nummer uit een dorp ‘onder de rook van’ onze stad.

Overigens: Heerlen heeft de smaak te pakken. Aanstaande zondag vind, op precies dezelfde plek, het Euregionaal Gardetreffen plaats. Daarbij worden ca. 1000 Gardisten uit de hele Euregio verwacht. Niet alleen een erg leuk schouwspel in en om de grote feesttent. In de middag trekt namelijk ook een kleurrijke Streetparade door de binnenstad. Bezoek voor meer informatie hierover www.garderezjiment.nl

Dit weekend staat hartje Heerlen op z’n kop!