Fikse verbetering veiligheid rondom Maankwartier hoogst noodzakelijk

Met een bijna onuitputtelijke lijst aan vragen zette Hart-Leers raadslid Emile Kerssemakers vanavond de (on)veiligheid in en rond het Maankwartier op de agenda. Wederom eens steekpartij: zo kan en mag het niet doorgaan.

De burgemeester reageerde -in hoofdlijnen- als volgt:

‘Het steekwapen blijkt in een winkel in het Maankwartier gekocht. Daarmee ging men het plein op om vervolgens iemand te steken. Het lijkt op een ruzie tussen twee rivaliserende jongerengroepen. Een wraakactie van de ene jeugdgroep naar de andere lijkt het. Iets waarbij groepen uit Zeswegen en Brunssum zich daar treffen. 

Er gebeuren te veel onveilige zaken op en om het Maanplein concludeerde hij. Een hele lange reeks maatregelen blijken daarbij (bijna) allemaal uitgevoerd. 

Hardnekkige overlast in een omgeving die kennelijk interessant is om ellende met elkaar te creëren. Politie en handhaving zitten er boven op. Waarbij het voor een deel kennelijk dweilen met de kraan open is. 

Het moet op een harde, strakke, stevigere manier aangepakt worden. Er hangen weer meer ‘types’ rond in het centrum. 

Er zit een behoorlijk deel mensen in onze samenleving tegen de onderkant aan. Met heel veel problematiek veroorzaken zij deze ellende. Deze plek blijkt een van de hotspots qua overlast en problematiek in onze stad.’ 

Hart-Leers: ‘Een en al ellende en overlast in en rond station Heerlen zijn velen zeker nog niet vergeten. Ondanks een mega bouwproject van meer dan 200 miljoen -waarover van alles en nog wat beloofd werd- lijken ‘de oude taferelen’ teruggekeerd. Ongelofelijk triest deze situatie. Iets dat velen aan vroegere tijden doet terugdenken.’

Heerlen drugsstad? Nee, liever niet!