Geen geld voor nieuw project en nieuwe plannen: vrienden van de Kweekvijver wederom in actie

Posted by | juni 17, 2019 | Nieuws, Vanuit de fractie

Nadat de vrienden van de Kweekvijver (gelegen op de rotonde achter het Bernardinus College) in 2013 gezamenlijk in actie kwamen werden diverse tijdelijke kunstwerken in de Kweekvijver geplaatst. Nu de gemeente Heerlen heeft laten weten geen financiële middelen voor een nieuw kunstproject aldaar te hebben -en het huidige binnenkort op te zullen ruimen- komen de vrienden van de Kweekvijver wederom in actie en doen daarvoor een beroep op omwonenden.

In bijgaand schrijven doen zij het hoe en wat nader uit de doeken.

Samen met buurtgenoten, scholieren en fietsenthousiastelingen willen zijn met 350 fietswielen een blijvend kunstwerk -genaamd ReCycle- realiseren. Een ‘bol’ van maar liefst zes meter.

Aanstaande Augustus start de bouw op het nabij gelegen schoolplein van het Bernardinus College echter… voordien zijn 350 gespaakte fietswielen nodig meldt het schrijven dat de vrienden onlangs lieten uitgaan.

Eind deze week wil men gaan flyeren om de buurt nader te informeren en hen er volop bij te betrekken. Dit om ook daarmee hopelijk zo snel mogelijk 350 gespaakte fietswielen bijeen te sprokkelen.

Lees voor meer informatie de bijgaande brief en draag, indien mogelijk, een of meerdere fietswielen bij…

Brief aan vrienden van de Kweekvijver