Geen -jaarlijkse Kaarsjesavond historische stadsbegraafplaats Akerstraat- in 2020

Onder de huidige beperkingen in deze ongewisse tijd is het voor de vrienden van de historische stadsbegraafplaats aan de Akerstraat onmogelijk om dit jaar de jaarlijkse Kaarsjesavond op poten te zetten. Vandaar zal, voor de eerste keer sinds 2009, op de vaste datum 23 december geen veelheid aan fonkelende kaarsjes op de stadsbegraafplaats aan de Akerstraat te zien zijn. 

‘Tot onze grote spijt kan en mag het niet zoals normaal gebruikelijk. Bovendien gaat natuurlijk ook bij ons eenieders gezondheid en welbevinden voor’ zo laten de vrienden van, stuk voor stuk vrijwilligers, weten.

Vele honderden kaarsjes, diverse vuurkorven, velerlei andere lampjes, een sfeervol Kerstconcert, warme chocomel, glühwein en Kerstbrood maakten de jaarlijkse Kaarsjesavond jaar na jaar weer tot een speciale gebeurtenis. Iets dat velen, zelfs van tot ver buiten Heerlen, keer op keer weer op de been bracht. 

Op 23 december volgend jaar hopen de vrienden van de historische stadsbegraafplaats aan de Akerstraat eenieder weer als vanouds te mogen begroeten tijdens de extra avondopenstelling vanaf 17 tot circa 20 uur.