Geweldige prestatie: Stadsschutterij Heerlen behaalt 17e plek op OLS’19

Posted by | juli 15, 2019 | Nieuws, Vanuit de fractie

142 schutterijen begonnen de strijd om het OLS’19 te winnen en ‘d’n UM’ mee naar hun woonplaats te nemen. Vorige week zondag bleven van die 142 deelnemende verenigingen slechts 25 over. Schutterijen die zaterdag jongstleden terugkeerden om het OLS 2019 te winnen. De stadsschutterij van Heerlen -Sint Sebastianus- was een van hen. Zo keerde Heerlen -voor de allereerste keer in diens eeuwenoude geschiedenis- terug op dag 2.

De eerste reeks van 18 ‘bolkes’ gingen er foutloos vanaf. Ook de  2e reeks ging het als een trein totdat… het voorlaatste ‘bolke’ bleef staan en vervolgens ook de laatste foutloos ‘van de boom’ ging. ‘Gemist’ betekend: einde wedstrijd. Jammer maar helaas.

Zo behaalde de Stadsschutterij van Heerlen dit jaar de 17e plek op het OLS. Een ongekende prestatie neergezet door geweldig gemotiveerde, kundige schutters die als team samen meters maakten. Chapeau!

De stadsschutterij van Heerlen verzamelde zich, inclusief diverse fans, zaterdagmorgen bij het schutterslokaal op sportpark ‘De Kaldeborn’. Om 9 uur vertrok de bus richting Sevenum. Dat gebeurde echter niet voor dat ook Deken Bouman de stadsschutterij toesprak en hen diens zegen (en goede wensen) meegaf voor deze bijzondere dag.

Gehuld in fraaie gele polo shirts, voorzien van het embleem en de tekst Stadsschutterij Sint Sebastianus Heerlen, ging het richting OLS terrein.

Er liep overigens nog een ander team in gele polo’s. Dat bleek de uiteindelijke winnaar van het OLS te zijn, de schutters van Meijel. Ook aan de ‘gele polo’s’ lag het dus zeker niet…

Nadat Heerlen ‘eruit lag’ verplaatste het gezelschap zich richting feesttent om aldaar informeel na te keuvelen en het 6-tal nog eens hartelijk te feliciteren met diens geweldige prestatie. Na gegeten en gedronken te hebben -en het daarbij aanhalen van de vele contacten binnen de schutterswereld- vertrok om 14.45 uur de bus richting Heerlen.

Natuurlijk was iedereen graag als winnaar van het OLS 2019 naar Heerlen terug gekeerd en was het missen van dat ene schot jammer, jammer, jammer. De geleverde topprestatie en hele sfeer maakten het verlies snel goed en de trost om zover gekomen te zijn voerde snel de boventoon.

Stadsschutterij Heerlen neemt zondag 21 juli aanstaande deel aan het ZLF in Puth (Schinnen) en hoopt aldaar natuurlijk diens prestatie van het OLS te kunnen evenaren. We wensen hen ook daarbij alle succes.

In het weekend vanaf vrijdag 30 augustus aanstaande staat het eigen schuttersfeest in Heerlen (feestlocatie van Waningweg, nabij sportpark ‘De Kaldeborn’) op de agenda. Compleet met optocht door de wijk, inclusief defilé.

Bezoek voor meer informatie: www.stadsschutterij-heerlen.nl