Hart-Leers lost winnend schot tijdens jaarlijks fractieschieten

Aan Hart-Leers raadslid Harrie de Kleijn valt dit jaar de eer te beurt om schutterskoning van politiek Heerlen te zijn. Als volleerd schutter nam hij plek onder de schietboom en wist de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

Traditioneel vindt, voorafgaand aan het jaarlijkse Koningsvogelschieten van Stadsschutterij Sint Sebastianus, de schietwedstrijd tussen Heerlense politieke partijen plaats. Raadsleden ijveren aldaar jaar na jaar om ‘de vogel af te schieten’ en daarmee politiek schutterskoning te worden.

Diverse Hart-Leers raadsleden mochten zich in het verleden al eens winnaar noemen. Dit jaar valt deze eer Harrie de Kleijn te beurt.

Hart-Leers: ‘Toen we vanmorgen stipt om 10 uur voltallig aantraden was het nog allerminst duidelijk wie met de eer zou gaan strijken. Wat direct opviel was dat Harrie in op en top conditie bleek om de vogel af te schieten en… wat menigeen al dacht vervolgens in praktijk bracht. Natuurlijk zijn we hartstikke trots dat onze fractiegenoot dit jaar met de eer mag gaan strijken.’

Zowel het Garderezjiment als ook de Blauwe Schuit gaan vandaag tevens deze sportieve prestatie aan en vinden elkaar, gebroederlijk en gemoedelijk, ‘onder de schietboom’. Terwijl het er wat later op de dag om gaat wie de nieuwe schutterskoning van de Stadsschutterij zal zijn!