Hart-Leers pleit voor nieuwbouwwijk met Flexwoningen in plaats van grote nieuwe parkeerplaats CBS-weg

Woonruimte is duur en huren blijven stijgen. Voor velen is zelfstandig wonen ondertussen nagenoeg onmogelijk en zelf iets kopen (of realiseren) al helemaal niet. Bieden flexwoningen een lokale oplossing bedacht Hart-Leers.

Er zijn allerlei soorten goede -zeer snel te bouwen- ‘prefab’ woningen verkrijgbaar. Stukken betaalbaarder dan andere woonvarianten, zeer goed geïsoleerd en met allerlei goede mogelijkheden ter verbetering van de huidige woonsituatie(s).

Daar waar Heerlen nu een grote nieuwe parkeerplaats aan de rand van de stad plant (op de CBS-weg) zou ook zomaar een grote nieuwe flexwoonwijk kunnen ontstaan. Met (zeer) snel te realiseren woningen die bovendien stukken betaalbaarder zijn dan andere woonalternatieven een fikse aanvulling op de grote vraag naar geschikte betaalbare woonruimte -zonder- torenhoge prijzen.

Waarom wel kiezen voor een grote nieuwe parkeerplaats terwijl er een overschot aan parkeerplekken is en niet voor een heuse ‘flexwoonwijk’ om daarmee de druk op de woningmarkt te verminderen en -op korte termijn al- oplossingen te bieden.

Wie het beoogde ‘parkeergebied’ via google earth bekijkt ziet er een uitgestrekte kale vlakte ‘ingeklemd’ tussen doorgaande wegen. Groot genoeg om resultaat te boeken. 

Omdat flexwoningen bovendien aan minder eisen/regels moeten voldoen (en daarmee sneller te realiseren) zijn geen ellenlange trajecten nodig en zou je daarmee een hypemoderne nieuwbouwwijk aan de rand van de stad kunnen realiseren.

Hart-Leers: ‘Wij vragen burgemeester en wethouders of zij het fenomeen flexwoningen kent en hoe zij er tegenover staan om een heuse hypermoderne flexwoonwijk aan de rand van de stad, op het ‘CBS-weg terrein’, op te richten. Met meer dan voldoende parkeerplekken voorhanden en een groot tekort aan betaalbare woonruimte moet de juiste conclusie snel getrokken zijn…’ 

Ter inspiratie: