Hartje stad: Heerlen liet kans op zwemwater schieten

Zo’n 3 jaar geleden bestonden er zeer concrete plannen voor een heus welnesscentre in hartje Heerlen. Een mooi complex van maar liefst zo’n 3500m2 inclusief zwemwater van circa 31 graden midden in hartje stad. Een gekende ondernemer uit de regio wilde er graag mee aan de slag. Het (huidige) stadsbestuur zette de seinen uiteindelijk ‘op rood’ waardoor het plan sneuvelde.

‘Scoren vanwege de verkiezingen’ daar heeft het veel weg van als men nu pleit voor zwemwater in hartje stad. Zo’n 3 jaar geleden, vlak na de vorige verkiezingen dus, waren er concrete plannen. Plannen om het voormalige Clara College, nadien Coriovallum College en uiteindelijk onderdeel van het Arcus om te vormen tot welnesscentre. In februari 2015 scheef Hart-Leers er over en vroeg er nadrukkelijk aandacht -en steun- voor bij het stadsbestuur.

Wellicht herinnert u zich nog dat men als onderdeel van een herontwikkeling van het gebied aan de ene kant van het grote scholencomplex aan de rand van de binnenstad een grote, nieuwe Aldi supermarkt plande en aan de andere zijde (in het monumentale gedeelte aan de Gasthuisstraat) welnesscentre Hoen. Het stadsbestuur stak er echter een stokje voor. Aldi Limburg en Welness Hoen kwamen uiteindelijk geen stap verder.

Partijen die er toen niet voor in de bres sprongen pleiten nu voor een zwemvoorziening in het stadscentrum. Dat de verkiezingen er aan komen en mede vandaar kennelijk (loze?) beloftes gedaan moeten worden lijkt ook hierbij zo klaar als een klontje…

Hartje Heerlen mag spiksplinternieuw Welnesscomplex van 3500m2 -met zwemvoorziening- niet laten schieten