Heerlen luistert naar parkeervoorstel: blauwe zones rond het stadscentrum

Posted by | May 26, 2016 | Nieuws, Vanuit de fractie

De keren dat Hart-Leers pleitte voor verlaging van de parkeertarieven, voor blauwe zones en daar waar mogelijk ook zonder ‘zone’ gratis parkeren zijn bijna niet te tellen. Dat volhouden loont bewijst bijgaand collegebesluit. ‘Een goed begin. Dit smaakt naar meer!’, oordeelt Hart-Leers opgetogen.

Nog niet zo gek lang geleden bepleitte de gezamenlijke oppositie partijen voor een toegankelijker parkeerregime in en om het centrum. Hart-Leers nam het voortouw en de volledige oppositie schaarde zich erachter. Langzamerhand lijkt gemeente Heerlen in beweging te komen, ‘dat geeft de burger moed!’.

Bezoekers van de historische stadsbegraafplaats aan de Akerstraat hoeven zich niet meer te haasten of het kerkhof te mijden vanwege hoge parkeerkosten. De parkeerplek grenzend aan het Groene Boord, plekken die nu nog nagenoeg altijd leeg staan omdat er parkeergeld geheven wordt, veranderen binnenkort in een blauwe zone waarna er 1 uur gratis parkeren realiteit is. Het parkeerterrein aan de Stationstraat, pal tegenover het politiebureau, veranderd ook van kleur en wordt ook een blauwe zone. Een zone waar dan zelfs 2 uur vrij parkeren geldt.

Hart-Leers: ‘Een prima begin na jarenlang aandringen. Betaald parkeren mag nimmer de reden zijn om hartje stad te mijden. Parkeren moet toegankelijk en ten dienste van zijn. Dat het kan zoals wij bepleiten bewijst bijgaand collegebesluit. Dat hiermee nog niet alles ten goede veranderd is moge duidelijk zijn. Het begin is nu gemaakt! Snel verder om ook qua parkeren de stad stukken aantrekkelijker te maken. Er is nog volop werk aan de winkel.’

FullSizeRender-3