Heerlen: Te Koop Royal theater Maankwartier -inclusief toekomstscenario-

Posted by | July 31, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Nu het huurcontract van het Royal filmtheater, locatie Maankwartier, -per morgen- beëindigd is zet Heerlen haar eigendom te koop. Verkoop voorzien van een toekomstscenario blijkt uit bijgaand raadsbesluit.

‘Deze periode van vijf jaar biedt de gemeente de gelegenheid haar functie als regisseur uit oefenen en het pand te voorzien van een wenselijk concept met de juiste uitstraling voor de binnenstad, waarna zij het kan verkopen aan een nieuwe eigenaar / exploitant’, meldt het raadsvoorstel.

‘Gedurende de periode dat het pand eigendom is van de gemeente, zal zij een nieuw concept (laten) ontwikkelen. In de tussentijd zal de Royal verder worden geëxploiteerd als bioscoop door de huidige eigenaar/exploitant. Na vijf jaar kan het pand, voorzien van een nieuw en goed doordacht concept, worden terug gezet in de markt’, vervolgt het raadsvoorstel enkele alinea’s verder.

Voor conceptontwikkeling, gepland in de periode 2009 – 2011, van het door Heerlen aangekochte filmtheater Royal, locatie Maankwartier, raamde Heerlen (punt i) 107.500 euro.

Nu de huurder per morgen stopt loopt Heerlen en financieel risico dat per jaar circa 210.000 euro bedraagt. Kosten die vooralsnog niet afgedekt zijn. De boekwaarde van het Royal Filmtheater, locatie Maankwartier, bedraagt volgens het gemeentelijke stuk momenteel 1.865.075 euro.

Hart-Leers: ‘Wij zijn erg benieuwd hoe -het nieuw en goed doordacht concept- luidt dat kennelijk in de periode 2009 – 2011 vormgegeven werd en per wanneer (en op welke wijze) Heerlen het Royal filmtheater, locatie Maankwartier, te koop aanbied. Ook vragen wij ons af op welke manier de ongedekte kosten die het pand vanaf morgen met zich meebrengt vanaf dan gefinancierd worden en welke aanpak Heerlen daarvoor voorzien heeft.’

Royal