Heerlen zoekt naar onderzoek Royal theater

Posted by | oktober 20, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Al weken zoekt gemeentelijk Heerlen naar een onderzoek over het Royal theater. Een gemeentelijk onderzoek dat men in de periode 2009 -2011 liet uitvoeren. Een stuk waaruit zou moeten blijken hoe de toekomst van het roemruchte filmtheater luidt. Alhoewel de wethouder, nadat Hart-Leers hem op dit onderzoek wees, beloofde het onderzoek te laten toekomen liggen de stukken er nog steeds niet. Inmiddels wordt ‘breed gezocht’ liet de wethouder onlangs weten.

Het Royal theater sloot per 1 augustus jl. haar deuren. Sindsdien is het oorverdovend stil rondom dit gemeentelijk eigendom. Hoe luidt de toekomst van dit rijksmonument en hoe worden daarbij momenteel de maandelijkse kosten van naar het schijnt circa 20.000 euro opgevangen?

Het raadsbesluit uit 2009 spreekt over het weer in de markt zetten van het pand nadat het voorzien is van een toekomstscenario. Hoe die plannen eruit zien c.q. wat de resultaten van het onderzoek zijn is dus nog niet duidelijk.

Al weken zoeken naar het Royal onderzoek komt ietwat vreemd over te meer daar de wethouder de stukken prompt toezegde maar het sindsdien al weken (met vele herinneringen eraan) duurt en ‘de stukken’ er nog steeds niet zijn. Laten we hopen dat het gemeentelijk filmtheater snel een goede toekomst krijgt en een royaal fiasco uitblijft…