Heerlense gemeenteraadsleden en wethouders voorzien basisscholen van kinderboek Prins Nora 

Posted by | februari 25, 2019 | Nieuws, Vanuit de fractie

Het door Eekheuere Prins Bas geschreven kinderboek Prins Nora is een daverend succes. Vele honderden exemplaren vonden inmiddels hun weg in en om Heerlen. Ook politiek Heerlen draagt graag een steentje bij en zal er deze week voor zorgen dat (op donderdag en/of vrijdag) alle Heerlense basisscholen (en diens dependances) voorzien worden van een kleurrijk exemplaar.

Woensdagavond aanstaande, tijdens de laatste raadsvergadering voor de carnaval, brengen de jubilerende Eekheuere het kinderboek samen met hun Prins Bas en diens adjudanten hoogstpersoonlijk naar de raadszaal in het gemeentehuis. Na de officiële start van de raadsvergadering (om 18.00u.) zal het begin van de vergadering in het teken staan van kinderboek Prins Nora en het uitreiken van de exemplaren aan college- en raadsleden. Alle deelnemende raads- en collegeleden betalen de 11 euro per boek natuurlijk uit eigen portefeuille. Ook dat spreekt voor zich.

Het kinderboek ontvangt alom lof en waardering en brengt carnaval bovendien erg mooi voor het voetlicht. De opbrengst van boek levert tevens een fraaie bijdrage aan diverse goede doelen. Goede doelen stuk voor stuk ten bate van kinderen.

De ‘gouden pen’ van 4×11 jubileumprins Bas van de Eekheuere raakt velen op diverse manieren. Ook dat laat politiek Heerlen allerminst onberoerd.

Tegen betaling van 11 euro a contant nemen de Heerlense politici het boek in ontvangst en zorgen er vervolgens voor dat deze op de dieverse Heerlense basscholen terecht komen. Daar waar mogelijk zal het boek door hen worden voorgelezen en… Prins Nora blijft vervolgens op de school. Dit zodat hopelijk vele generaties jonge stadsgenoten ook via dit mooie -echt Heerlens- kinderboek kennismaken met het stuk cultuur dat de klinkende naam carnaval draagt.

Opgelet: nog een zeer beperkt aantal boeken is tegen betaling van 11 Euro verkrijgbaar via prins-nora@outlook.com Daar waar Prins Bas hoopte om 100 boeken onder de mensen te kunnen brengen staat ‘de teller’ ondertussen op maar liefst zo’n 700 (!) exemplaren…

Ook via de website www.Eekheuere.nl is nadere informatie verkrijgbaar.