‘Hoe verder met de Royal’ levert interessante avond op

Gisteravond vond in De Poort van Herle, onder de rook van Filmtheater Royal, de avond ‘hoe verder met de Royal’ plaats. Vanaf zevenen druppelden de deelnemers binnen waarna om 19.30u. het ‘open podium’ over de toekomst van Rijksmonument Royal van start ging. Deelnemers die zich voordien afmelden kwamen toch (waarvoor dank) terwijl enigen die vast en zeker zouden komen op het allerlaatste moment verstek lieten gaan… Voorspellend voor een enerverende en deels onverwachte avond? Ja!

Van Volkstheater tot Filmhuis passeerde de revue. Dat terwijl ondertussen opzienbarende zaken ter sprake kwamen en alle deelnemers daarvan de primeur beleefden. Ook mensen met kijk op historisch vastgoed lieten hun inbreng niet verloren gaan terwijl van enthousiasme popelende ondernemers -die volop toekomst en ‘brood’ in de Royal zien- meer dan eens het woord namen om met verve hun plannen uit de doeken te doen.

Goed was het om te constateren dan de avond vrijwel moeiteloos van de ene insteek op de andere overging en elk die dat wilde aan het woord kwam. Eenieder zijn of haar zegje gedaan hebbende sloot het formele gedeelte nadat ruim 2 uur open en eerlijk elkaars standpunten en inzichten gedeeld waren en de avond ‘aan de bar’ een informeel vervolg kreeg.

Met diverse insteken, wederzijds respect en volop interesse, is de Royal avond meer dan geslaagd. Benieuwd hoe besproken ideeën in praktijk gebracht worden is het nu nog even wachten voordat de volgende stap gezet wordt. Aanwezige initiatiefnemers nemen daartoe het voortouw…