‘Houden van Heerlen’: aanstaande zondag rondleiding door Filmtheater Royal

Posted by | December 11, 2015 | Nieuws, Vanuit de fractie

In de reeks ‘Houden van Heerlen’ vind aanstaande zondag (13 december) om 11 uur een rondleiding door Filmtheater Royal plaats. Op initiatief van Hart-Leers en onder deskundige leiding van -Royal kenner bij uitstek- Ivo Senden start de rondgang, een kijkje voor en achter de schermen van de Royal, waarbij ook het naastliggende Maxim en Rivoli theater getoond worden.

De stadswandeling ‘Historisch Heerlen’ die onlangs plaatsvond was een dermate groot succes dat velen vroegen om een spoedig vervolg. Vandaar dat de rondleiding Royal plaatsvindt.

Ivo Senden, jarenlang medewerker van Filmtheater Royal en auteur van het boek Royal ‘De fascinerende geschiedenis van Heerlens mooiste bioscoop’, toont de Royal van onder tot boven. Doorspekt met vele anekdotes en wetenswaardigheden leidt hij u door het roemrijke bioscoopcomplex en laat de Royal daarmee tot leven komen.

Na afloop van deze rondleiding bestaat de mogelijkheid om een exemplaar van het fraaie Royal boek (208 pagina’s) te kopen. Een prachtig geschreven, rijk geïllustreerd, stuk Heerlense geschiedenis dat niet alleen Filmtheater Royal maar ook Heerlens verleden indrukwekkend tot leven wekt.

De rondleiding door Filmtheater Royal start aanstaande zondag (13 december) stipt om 11 uur bij de hoofdingang aan het Stationsplein. Deelname gratis.

RoyalHeerlen