‘Houden van Heerlen’: zondag 13 december rondleiding door Filmtheater Royal

Posted by | November 17, 2015 | Nieuws, Vanuit de fractie

In de reeks ‘Houden van Heerlen’ vind op zondag 13 december om 11 uur een rondleiding door Filmtheater Royal plaats. Op initiatief van Hart-Leers en onder deskundige leiding van -Royal kenner bij uitstek- Ivo Senden start de rondgang, een kijkje voor en achter de schermen van de Royal, waarbij ook het naastliggende Maxim en Rivoli theater getoond worden.

De stadswandeling ‘Historisch Heerlen’ die zondag jongstleden plaatsvond was een dermate groot succes dat velen vroegen om een spoedig vervolgt. Vandaar dat de rondleiding Royal binnenkort plaatsvindt.

Ivo Senden, jarenlange medewerker van Filmtheater Royal en auteur van het boek Royal ‘De fascinerende geschiedenis van Heerlens mooiste bioscoop’, toont de Royal van onder tot boven. Doorspekt met vele anekdotes en wetenswaardigheden leidt hij u door het roemrijke bioscoopcomplex en laat de Royal daarmee tot leven komen.

Na afloop van deze rondleiding bestaat de mogelijkheid om een exemplaar van het fraaie Royal boek (208 pagina’s) te kopen. Een prachtig geschreven, rijk geïllustreerd, stuk Heerlense geschiedenis dat niet alleen Filmtheater Royal maar ook Heerlens verleden indrukwekkend tot leven wekt.

De rondleiding door Filmtheater Royal start op zondag 13 december aanstaande om 11 uur bij de hoofdingang aan het Stationsplein. Deelname gratis.

royal-1938-2008